Gratis verzending in Nederland

Ringsize

Hieronder vindt u een overzicht van een maattabel om de ringmaat op te kunnen zoeken. De ringmaten van de ringen op onze website zijn aangegeven in Nederlandse maten (diameter mm). In de onderstaande tabel kunt u zien welke ringmaat bij welke diameter en omtrek hoort.

Ringmaat opmeten

Wilt u graag een ring kopen voor uzelf of voor een ander en twijfelt u over de maat? Hierbij geven wij drie tips om de juiste ringmaat te achterhalen.

1
Een handige manier om de ringmaat te weten te komen is om zelf de omtrek van uw vinger te bereken door de touw om uw vinger heen te doen en hiervan het aantal millimeters op te meten met een meetlint. De lengte van het lintje is de omtrek van uw vinger. Bekijk in onze bovenstaande tabel om te zien welke ringmaat past bij deze omtrek.

2
Een andere manier om de ringmaat te weten te komen is om de binnendiameter van een andere goed passende ring op te meten. Leg deze ring op een liniaal of meetlint en meet in het midden van de ring de binnendiameter (zonder de randen van de ring). Het aantal millimeters is de ringmaat van deze ring. 

3
U bent van harte welkom om bij ons langs te komen om uw ringmaat op te laten meten of u kunt hiervoor langsgaan bij uw plaatselijke juwelier of goudsmid.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang als eerste onze nieuwste updates en speciale aanbiedingen.